Glass

Materiale
Brilleglass leveres i enten mineralglass eller plastglass. Da de fleste ønsker seg lette briller er plastglass førstevalget. Pr. i dag er over 95 % av alle glassene vi selger plastglass.

Mineralglass
Fordelen med vanlig glass er at det er veldig motstandsdyktig mot riper. Bakdelen er at det er lettere å knuse og dobbelt så tungt som plastglass.

Plastglass
Fordelen med plastglass er at det er lett og vanskelig å knuse. Det kan farges i mange forskjellige farger. Bakdelen er at de er noe lettere å få riper i, enn vanlig glass. Forskjellene her er ikke så store da det finnes overflatebehandlinger som beskytter godt mot dette.

Enstyrke
Et enstyrkeglass har samme korreksjonsvirkning (styrke) i hele glassets overflate.
Enstyrkeglass brukes til å korrigere langsynte og nærsynte. De brukes også til lesebriller.

Flerstyrke
Bifokale glass
Ett bifokalt glass er et glass med styrke for avstand, hvor det nederst i glasset er satt inn et lite vindu med styrke for nært hold.

Progressive glass
Progressive glass er den nyeste måten å korrigere presbyopi ved hjelp av brilleglass.
Disse har den fordelen at det gir deg klart syn på alle avstander.
Dette er gjort mulig med en spesielt formet glassoverflate som har en kontinuerlig styrkeendring.

Overflatebehandling
Når du kjøper et nytt brilleglass kan det tilpasses ditt behov. De valgmuligheter du har for en bedre synskomfort, sikkerhet og robusthet inkluderer også overflatebehandlinger.

Antirefleksbehandling
Et brilleglass vil reflektere en del av lyset som treffer det. Dette betyr at en del av lyset ikke når øyet. I tillegg vil man oppleve sjenerende reflekser i glasset. For å unngå dette anbefales en antirefleksbehandling. Dette er en utrolig tynn film som blir pådampet glassoverflaten og som reduserer refleksene. Dette betyr bedre synskomfort og kosmetisk pene glass. Denne overflatebehandlingen vil også gjøre overflaten hardere og mer motstandsdyktig over for riper. En slik antirefleksbehandling kan legges på både plast og glass.

Superantirefleks.
Superantirefleks er en antirefleksbehandling som inkluderer en hardbehandling og dermed gjør plastglasset mer motstandsdyktig mot riper. Denne overflatebehandlingen blir lagt på ved hjelp av ionebombardament som fortetter belegget og skaper en hardere overflate og reduserer reflekser med opp til 99 %. Superantirefleks har den beste antirefleksvirkningen og gir derfor den beste synskomfort og kosmetisk utseende.


Farger
For bruk i solbriller tilpasset din styrke, eller til kosmetisk bruk, finnes det plastglass i en eller flere fargede versjoner. Avhengig av type farge og mørkhetsgrad kan lysgjennomgangen bli redusert helt ned til 15 %. Alle fargene kan også kombineres med en UV beskyttelse som tilfredsstiller krav til en solbrille.
Det finnes også spesialfarger beregnet på spesielle behov, slik som jakt og golf.
Plastglass kan også skaffes med polarisasjons-filter.

Fargeskiftende glass
Fargeskiftende eller fotokromatiske glass skifter farge med lysforholdene. Glasset inneholder ørsmå partikler som reagerer på UV-strålene i sollyset og blir mørke. Glassets farge vil variere fra ca. 15 % på det lyseste og opp til ca. 85 % farge på det mørkeste (avhengig av lysmengde og temperatur).

Høytbrytende glass
Dette er glass som er beregnet på de som har høy styrke i glassene. Glassmaterialet har da høyere egenbrytning og de blir derfor tynnere og lettere enn vanlig glass.


Arbeidsplass glass
Dette er glass som er spesialutviklet for forskjellige arbeidssituasjoner. Disse finnes i forskjellige utgaver alt etter hvordan behovet er på forskjellige arbeidsplasser.

Vernebriller har i tillegg til synsfunksjonen, også den egenskapen at den skal beskytte øynene.